2. maaliskuuta 2011

Sämpyläpäivä

Tämä aamu alkoi mukavasti tällä tavalla:


En tiedä mikä ihmeen virtapuuska tuli, mutta aloin värkkäämään sämpylätaikinaa jo puoli seitsemältä, ja ennen kahdeksaa nämä herkut oli valmiita. :) Nuo ei nyt mitään kaunokaisia ole, mutta kyllä ne hyvältä maistuu. Jostain syystä mä en osaa pyörittää sämpylöitä/pullia ollenkaan, jonka takia pullia en tykkääkään tehdä.. Sämpylöitä voi nyt aina jotenkin vaan litistää ja lätkäistä pellille! Pitäisi oikein ryhdistäytyä ja tehdä sämpylöitä useamminkin. Leipääkin tahtoisin tehdä, mutta ei ole oikein sopivaa astiaa sellaisen paistamiseen. En tiedä sitten, miten esim. irtopohjavuoka siinä toimisi.

Täällä taas sairastellaan. Lili oli eilen aamulla jo vähän vaisu ja itkuinen, ja lähtö mummolaan oli aika hankala. Kuitenkin kun autolle asti päästiin, oli reippaana lähdössä reissuun. Kotiin palattua alkoi sitten taas olla aika itkuista poikaa ja valitteli, että kurkkuun koskee. Mittasin kuumeen, ja olihan sitä 38. Nyt ei ole tänään onneksi kuumetta nostanut, mutta onhan tuolta vähän veto poissa.

Petukalla myös räkä valui aamusta ihan kunnolla, eli oiskohan sillekin taas flunssaa pukkaamassa. Ukkokin valitteli, että paleltaa ja on kipeä olo. Onkohan täällä loppuviikosta taas kunnon sairastupa...

3 kommenttia:

marikan polut kirjoitti...

minä paistan leivät ihan villeinä ja vapaina: muotoilen pöydällä noin suurin piirtein pyöreän leivän muotoisiksi (vähän niin kuin superjättisämpylöiksi) ja lykkään uuniin.
Ihan ovat olleet syömäkelpoisia ;)

noonu kirjoitti...

Täytyykin kokeilla noin! Mä joskus tein "leipää" ihan vaan niin, että kaulin taikinan pellin kokoiseksi levyksi, ja paistoin. Veitsellä taisin painella sopivat taittourat, niin leivästä sai neliön kokoisia paloja helposti irti. :) Kiitti vinkistä!

Sakura kirjoitti...

Täälläkin on leivontapäivä, aamu alkoi perunarieskoilla ja tällä hetkellä paistumassa kymmenen sämpylää (ei tosin samanaikaisesti).

Seuraavaksi lähdetäänkin ulkoilemaan aurinkoiseen säähän. :)