3. marraskuuta 2010

Omaa aikaa

Tänään olikin taas hivenen helpompi aamupäivä tiedossa, kun Elli lähti mummolaan. Ukkokin on saikulla ja kotona, joten pihistin itselleni omaa aikaa ja aloin ompelemaan. Tänään saapui Myllymuksuilta pakettikin, joten uudet kankaat pääsivät heti käyttöön.

Mulla on käytössä uusi ompelukone, joka on jopa tältä vuosituhannelta (aiempi oli vissiin -80 luvun vanha, mutta suht luotettava peli, äidiltä lainassa). Jotenkin en ole oikein vielä päässyt sinuiksi sen kanssa, on vähän hakemista tuo ompelu. Alkoi tuossa toisen vaipan kohdalla sitten lankakin hyppimään ihan ihmeellisesti, ja noista läppien tarrojen ompeleista tuli ihan karmeat. En jaksanut nyt alkaa kuitenkaan niitä korjailemaan, pitää fiksailla myöhemmin jos jaksaa. Pysyy ne sentään kiinni!

Eli taskuvaippoja tuli väännettyä. Apinoissa sisällä musta coolmax (kun en tajunnut mitään värikästä tilata. Toisaalta tuo musta antaa aika kivaa kontrastia tuolle keltaiselle), mustassa sisällä joku aikoja sitten ostettu ohut fleece. Tuli tilattua vielä valkaisematonta flanelliakin, voisi melkein sen heittää pesukoneeseen, jotta saisi sen huomenna silputtua ja käyttöön.

Eilen tuli myös pikkuisen ommeltua, lähinnä "tuunattua" vanhoja imuja. Löysin kirppikseltä aiiivan ihanakuosisen flanellipyjaman, joten pistin sitä imuiksi sellaisenaan ja laitoin muutamaan vanhaan imuun päälliseksi.


Parissa imussa käytin päällisenä myös lakanoita, jotka olen joskus aiemmin kirppikseltä löytänyt. Tuo ruskea sydänpussilakana sattui kerran kirpparilla silmään, ja oli jotenkin valtavan tutun oloinen. Pakko oli ottaa matkaan. Katselin sitten myöhemmin äitini luona vanhoja valokuvia, ja huomasin, että minulla on vauvana ollut sitteri, jossa oli täsmälleen sama kuvio! Aaaw. <3

Tuo pinkki pääkallovaippa olikin sitten aivan maanantaikappale (vaikka olikin tiistai). Ei siitä meinannut tulla yhtään mitään, ja lopputulos on juuri sellainen. En ollutkaan pitkään aikaan vaippoja ommellut, joten kai se nyt oli vaan sellaista muistin virkistämistä.. Positiivista kuitenkin on se, että vaippa kuitenkin toimi ja piti Petukan pissit!