19. toukokuuta 2011

Sataa sataa ropisee

Sataa, taas. Alkaa tulla jo korvista ulos tuo sade. Perhana. Lapsilla on kamalasti virtaa, kun eivät pääse ulos touhuilemaan. Lili hyppii suunnilleen seinille jo, kun ei tiedä, mitä tekisi. Toivoi aamulla, että pääsisi tänään ajamaan polkupyörällä. Aamusta sentään paistoi aurinko! Luulen, että iltapäivällä on pakko pakata pojalle sadekamppeet päälle, jättää Petukka isin kanssa kotiin ja painua pihalle. Ei siinä muuten mitään, mutta minä en omista sadevaatteita...

Petukka ei suostunut tänään asettumaan aamupäiväunille, joten eiköhän me taas aleta kokeilemaan yksien päikkäreiden taktiikkaa. Luovutin nukutuksen kanssa ja aloin raivaamaan meidän makkaria. Siirsin Petukan sängyn pois minun vierestä jalkopäähän. Kiskoin meidän sänkyä keskemmälle, laitoin maton paremmin, pistin sänkyyn useamman tyynyn. Hitsiläinen, miten pienellä muutoksella makkarin ilme muuttui kokonaan. Aiemmin se näytti suunnilleen varastolta (noh, olihan siellä turvakaukalo, kaksi imuria ja muuta roinaa...), nyt se näyttää aikuisten ihmisten makkarilta. Wau. Ei kuitenkaan niin hienolta, että kehtaisin kuvaa täällä julkaista. ;) Ei se missään sisustuslehtikunnossa ole, mutta huomattavasti viihtyisämpi. Nyt kun vielä Petukkakin suostuisi öisin nukkumaan, ettei tarvitse kukkua istumassa sen vieressä kaikkia öitä.

Haaveilen kyllä taas Petukan siirtämisestä Lilin huoneeseen, joten siksi ajattelin kokeilla ensin tuollaista pientä "hajurakoa". Aloin kyllä haaveilemaan myös kerrossängystä, mikä antaisi vähän lisätilaa Lilin huoneeseen. Aika ahtaaksi käy leikkitila, jos sinne täytyy kaksi sänkyä laittaa. Silti jotenkin epäilyttää Petukan siirto vielä, entä jos joudun sitten istumaan siellä huoneessa miljoona kertaa yössä, kun kumpikin heräilee vuorotellen? Vai voisiko siinä jopa käydä niin onnekkaasti, että toisen läsnäolo rauhoittaisi ja auttaisi nukkumaan paremmin?

Ei ole taaskaan mitään kuvia laittaa tänne, kun nämä synkät päivät ei taaskaan innosta kaivamaan kameraa esiin. Mutta minun ottama kuva oli taas Sisä-Savon lehdessä, jee. x)

Ei kommentteja: