8. joulukuuta 2010

Kirjoja

Käytiin Lilin kanssa eilen ensimmäistä kertaa tutustumassa Äänekosken kirjastoon. Tarttui pino kirjoja matkaan, ja pakko on nyt kommentoida muutamaa.


Lili on vähän alkanut jo kiinnostua muumeista, joten ajattelin sivistää poikaa "Muumipeikko ja pyrstötähti"-kirjalla. Jännä, että vaikka sivullaan on suunnilleen yksi, mustavalkoinen kuva, niin Lili jaksaa silti kuunnella hyvin, ja haluaakin tuota kirjaa luettavan pari kertaa päivässä. :)

Ja tuo Pieni valkoinen pöllö (Tracey Corderoy/Jane Chapman) on aivan ihana! Mielettömän kauniit kuvat ja ihanan opettavainen tarina ennakkoluuloista ja sisäisestä kauneudesta. Aaaw. Onneksi Lilikin tykkää, tätä saa lukea usein!


Itsehän minä olen aika on/off lukija. Joskus saatan haalia kotiin pinokaupalla kirjoja ja lukea paljon, ja sitten se koko homma taas unohtuu kuukausiksi. Nyt ajattelin taas ryhdistäytyä, kun iltaisin on jopa aikaa lukea, kun pojat tällä hetkellä antavat meille omaakin aikaa nukahtamalla ajoissa ja nätisti. ;) Tuon "terveisin äiti"-kirjan luin eilen kertaheitolla noin tunnissa. Se sisältääkin äidin ja tyttären ajatustenvaihtoa pienin lappusin. Koskettava kirja, taisin ehkä pari kyyneltä vuodattaa...

Eropaperit on nyt vaiheessa, mutta ehdin jo senkin takia tänään kyyneleitä vuodattaa. Pakko oli lopettaa päivällä lukeminen, ettei Lili ihmettelisi taas äidin tunteenpurkauksia. :D

Siitä tulikin mieleen, että voi miten kamala oli Emmerdale tänään! Yäk, yäk ja yäk. Itku lähti minulta sen verran käsistä, että oli pakko lukittautua hetkeksi vessaan parkumaan. Sen jälkeen pystyin katsomaan jakson loppuun melkein kokonaan itkemättä.

2 kommenttia:

Martsu kirjoitti...

Hih, onpas siellä nyyhkitty! :) Pitääpäs pistää muistiin nuo kirjat, kun kerran hyviksi kehuit!

noonu kirjoitti...

Varsinkin tuo Eropaperit sai ainakin minut miettimään todella paljon (avio)eroja ja vanhuutta. Nyyh. :')