29. joulukuuta 2011

Joulu oli ja meni

Minä en jouluna jaksanut kuvailla ollenkaan omalla kameralla, ja nyt ärsyttää, kun ei ole mitään joulukuvia tänne päivitellä. Mutta ei voi mitään, kivempaa oli kuitenkin aattona keskittyä ihan siihen läsnä olemiseen, eikä kameran kautta tiirailuun.

Joulua valmisteltiin aika hartaasti. En ole koskaan ennen jaksanut raivata, siivota ja puunata yhtä paljoa jouluksi, enkä varsinkaan ole ymmärtänyt mitään erityisen joulusiivouksen merkitystä. Mutta nyt tuli kyllä siivottua. Ja se nyt oli kyllä ihan paikallaankin, sen verran oltiin saatu kaaosta aikaiseksi jo tässä syksyn aikana... Tein aina sen verran mitä jaksoin, ja lopulta aaton aattona jouduin luovuttamaan ja uskomaan, että kyllä se Joulu saapuu, vaikka en pölyjä enää jaksakaan pyyhkiä! Mutta oli ehkä huomattavissa sellaista täydellisyyden tavoittelua, kun oli ensimmäinen joulu omassa kodissa.

Aattona meille saapui minun äiti, pikkuveli ja isoveli tyttöystävänsä kanssa. Keittelin niille riisipuurot (ensimmäistä kertaa elämässäni), ja ihan maistuvaahan siitä tuli. Mitään erityistä ohjelmaa meillä ei ollut aattopäiväksi, oltiin ja möllöteltiin ja lapset katseli lastenohjelmia. Isoveli ja sen tyttöystävä lähti päivällä pois, ja miehen vanhemmat tuli meille sitten ennen kolmea aattoiltaa viettämään. Lili oli todella jännittynyt koko päivän, ei se saanut mitään ruokaakaan alas koko aikana. Sohvalla makasi ihan velttona ja valitteli, kun koskee mahaan. :( Noh, me muut syötiin hyvin ja sen jälkeen pukki tulikin. Molempia poikia jännitti kovasti, mutta olivat jakamassa lahjoja sitten reippaasti kuitenkin.

Oltiin kyllä oltu koko porukka oikein kiltteinä, koska saatiin sopivasti oikein hyviä lahjoja. Itse olin todella tyytyväinen poikien lahjoihin, koska mitään turhaa ei tullut. Sopivasti kirjoja, pelejä, Dublon legoja ja Brion junarataa.

Aattoiltana pojat sai valvoa tunnin myöhempään kuin yleensä, mikä oli selvästi vikatikki. Molemmat oli jo ihan liian väsyneitä kaikesta jännityksestä ja touhusta ja iltapuuhat meni lähinnä itkemiseksi. Reppanat.

Mutta sen jälkeen rauha palasi onneksi taloon. Mies on nyt ollut vapaalla tämän viikon, joten ollaan saatu viettää rauhallista aikaa perheen kesken oikein urakalla. Ensi viikolla alkaakin sitten normaaliarki ja vauvan odotus. Äitiyslomakin alkaa kolmas päivä. :)

Ei kommentteja: